Imádom a gyümölcs tortákat, pont úgy mint a barátnőm akinek készült ez a finomság.:)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
- csipet só
- 5 dkg étcsoki
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 cl rum
- 2 teáskanál fixáló
- 4 dl tejszín
- 25 dkg friss eper
- 1 csomag piros tortazselé
A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, sóval. A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk és az egészet összeforgatjuk óvatosan a sárgájával. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon kb 30- 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt elkezdjük felverni és amikor már majdnem jó hozzátesszük a fixálót. A túrót simára keverjük s cukorral, vaníliás cukorral, rummal, citromlével. Végül összekeverjük őket és kész is vagyunk. Rákenjük a lapra, tetejére rátesszük a félbe vágott epreket tetszés szerint majd óvatosan meglocsoljuk a piros tortazselével.
Egyáltalán nem bonyolult, nem időigényes krém, viszont nagyon finom. Érdemes kipróbálni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése