Sógornőm igazi ínyenc. Imádja a somlóit és semmi más kívánsága nem volt, mint szülinapjára egy somlói torta.
Íme a végeredmény:
A somlói készítésénél használhatunk maradék piskótákat, hiszem a kehelyben nem látszik ha össze van keverve a vaníliakrémmel és csokiöntettel. Viszont amikor tortát készítünk akkor érdemesebb piskótát sütni hozzá. Az igazi recept úgy írja, hogy egy sárga, egy kakaós és egy diós lapot kell sütni. Én egy kicsit egyszerűbbet választottam.
1. Sima kakaós piskótát sütöttem amit elvágtam 3 lapra és minden lapot meglocsoltam rummal főzött cukorsziruppal.
2. Sárgakrémet csináltam hozzá és rákentem az első lapra utána rászórtam darált diót. A krém receptjét itt olvashatjátok.
Ezt megismételtem a következő rétegnél is. Rátettem az utolsó lapot és csokiöntetet csurgattam rá a torta közepétől indulva körkörös mozdulatokkal haladtam a széléig, ami lefolyt azzal körbe kentem a sütit és bevontam darált dióval.
Csokiöntetet lehet otthon is készíteni, de ha nem akar vele bajlódni az ember akkor érdemes megvenni a Dr. Oetke Csokis Desszertöntetet és azt elkészíteni.
1. Sima kakaós piskótát sütöttem amit elvágtam 3 lapra és minden lapot meglocsoltam rummal főzött cukorsziruppal.
2. Sárgakrémet csináltam hozzá és rákentem az első lapra utána rászórtam darált diót. A krém receptjét itt olvashatjátok.
Ezt megismételtem a következő rétegnél is. Rátettem az utolsó lapot és csokiöntetet csurgattam rá a torta közepétől indulva körkörös mozdulatokkal haladtam a széléig, ami lefolyt azzal körbe kentem a sütit és bevontam darált dióval.
Csokiöntetet lehet otthon is készíteni, de ha nem akar vele bajlódni az ember akkor érdemes megvenni a Dr. Oetke Csokis Desszertöntetet és azt elkészíteni.
Tetejére habrózsákat és egész diót tettem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése