Mindegyik figura külön kérés volt, hogy rajta legyen. :))
A tésztánál az anyaghányadot úgy módosítjuk, hogy:
8 tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g darált dió
1 teáskanál sütőpor
Elkészítjük a már megszokott módon. A fehérjét elkezdjük felverni egy tálban. Egy nagyobb másik tálba tesszük a sárgáját a cukorral és a fehérje után habosra verjük. A felvert fehérjéből 2 kanállal beleteszünk a cukros tojásba és elkeverjük. Innentől már óvatosabban járjunk el. A többi fehérjét óvatosan belekanalazzuk és csak forgatva benne a spatulánkat elkezdjük összekeverni a két masszát. Tulajdonképpen ugyan az , mint a piskóta felvert.
A különbség annyi, hogy ebbe kerül sütőpor és dió. Én ilyenkor mindig használok sütőport, hogy biztosan jól sikerüljön a tésztám. Amikor márványosan néz ki elkezdjük beleszitálni a sütőporos lisztet és a diót felváltva, majd addig forgatjuk bele amíg egynemű masszát nem kapunk. Előmelegített sütőben 160-180 fokon megsütjük.
Ha kihűlt elvágjuk 3 lapnak és megtöltjük az epres krémmel. Elkészítjük a figurákat, a tortát faerezet mintás fondannal bevonjuk, a tetején középen kéket használjunk.
Miután megvagyunk minden kellékkel bele ültetjük a figuráinkat a vízbe és fehér fondanból kis buborékokat rakunk köréjük.
És a végeredmény:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése