Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. december 11., csütörtök

Jakuzzi torta

Egy vidám fürdőzés mindenkinek jól esik:) Diós piskótában epres-tejszínes krém volt.
Mindegyik figura külön kérés volt, hogy rajta legyen. :))
A tésztánál az anyaghányadot úgy módosítjuk, hogy:

8 tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g darált dió
1 teáskanál sütőpor

Elkészítjük a már megszokott módon. A fehérjét elkezdjük felverni egy tálban. Egy nagyobb másik tálba tesszük a sárgáját a cukorral és a fehérje után habosra verjük. A felvert fehérjéből 2 kanállal beleteszünk a cukros tojásba és elkeverjük. Innentől már óvatosabban járjunk el. A többi fehérjét óvatosan belekanalazzuk és csak forgatva benne a spatulánkat elkezdjük összekeverni a két masszát. Tulajdonképpen ugyan az , mint a piskóta felvert. 
A különbség annyi, hogy ebbe kerül sütőpor és dió. Én ilyenkor mindig használok sütőport, hogy biztosan jól sikerüljön a tésztám. Amikor márványosan néz ki elkezdjük beleszitálni a sütőporos lisztet és a diót felváltva, majd addig forgatjuk bele amíg egynemű masszát nem kapunk. Előmelegített sütőben 160-180 fokon megsütjük.

Ha kihűlt elvágjuk 3 lapnak és megtöltjük az epres krémmel. Elkészítjük a figurákat, a tortát faerezet mintás fondannal bevonjuk, a tetején középen kéket használjunk.


A faerezet minta elkészítésének módját itt megtaláljátok.

Miután megvagyunk minden kellékkel bele ültetjük a figuráinkat a vízbe és fehér fondanból kis buborékokat rakunk köréjük.


És a végeredmény:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése