Ez a torta sütési pályafutásom legelső Sacher tortája. Mielőtt elkészítettem csináltam egy próbát, hogy hogyan is fog sikerülni és milyen is valójában. Utána már csak egy-két apróságon változtattam és mondhatom nagyon jól sikerült. Egész pontosan csökkentettem a csoki mennyiséget a torta tetején, kicsit lazábbra csináltam a piskótát és több baracklekvárt tettem bele. Férjem kollégája lányának készült.
A Sacher torta egy igen nagy zsiradéktartalmú, erősen csokoládés ízű és színű felvert tészta.
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához
9 tojás
9 tojássárgája
270 g cukor
270 g liszt
90 g keserű kakaó
90 g vaj
90 ml víz
Az egész tojásokat a tojássárgájával kevés vízzel és cukorral együtt megmelegítjük, ezután kihűlésig habbá verjük. Belekeverjük óvatosan apránként az átszitált lisztet, majd az olvasztott vajjal elkevert kakaóport, vigyázva, hogy nehogy össze essen a hab. Sütőpapírral bélelt tortakarikában sütjük két ütemben. Először magasabb fokozaton 170 fokon 10 percig, azután alacsonyabb fokozaton 150-160 fokon folytatjuk. Kb 35-40 perc alatt kész. Rácsra téve kihűtjük. A sütőpapírt csak kihűlés után húzzuk le róla. 3 lapba vágjuk és bőségesen megkenjük sárgabarack lekvárral. A tetejére megolvasztunk 150 g magas kakaótartalmú étcsokit egy másfél evőkanál olajjal és ezt a torta közepéről kiindulva rácsurgatjuk a tortára majd szépen elsimítjuk az oldalán is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése