Karácsonyra készült ez a torta.
Nem bonyolult, egyszerű és nagyon ízletes.
Elsőként 3 piskótalapot sütünk 23 cm-es tortaformában. Ezeket megtöltjük az alábbi krémmel:
10 dkg vaníliakrém (sárgakrém)
15 dkg darált dió
3- 4 cl rum
40 dkg tejszínhab
2 ek porcukor
szükség esetén fixáló
Díszítés:
10 dkg tejszínhab
16 db egész dió
10 dkg darált dió
A vaníliakrémet elkészítjük és hagyjuk hűlni. Robotgéppel elkezdjük felverni a habot. Amikor már majdnem jó beletesszük a cukrot, majd apránként elkezdjük adagolni a sárgakrémet. Addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Ha úgy látjuk, hogy folyós akkor teszünk bele két teáskanál fixálót és kicsit még keverjük. Ha kész kézzel belekeverjük a darált diót és a rumot.
Ezzel a krémmel betöltjük a tortát valamint kívülről is szép egyenletesen körbekenjük. Oldalát darált dióval panírozzuk, tetejét habrózsákkal és egész dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése