Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. június 25., szerda

Karácsonyi gesztenyés fatörzs

Karácsonykor azon gondolkodtam mivel kéne meglepni a családot és milyen sütit készítsek az ünnepi asztalra. Mindig tortákban gondolkodom és Anyukám kérdezte,hogy miért nem csinálsz egy szép fatörzset. Aztán jött az ötlet. Csináltam egy csokis piskótát amit most kivételesen nem kerek tortaformában sütöttem meg hanem sima téglalap alakú tepsiben.

6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl olaj
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaó
fél csomag sütőpor

Ez a mennyiség elég egy 33 x 38 cm-es tepsihez. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lazítjuk a tojássárgás masszát. Utána hozzá keverjük óvatos mozdulatokkal a többi fehérjét. Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon Kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és szorosan feltekerjük, majd így hagyjuk hűlni.



Elkészítjük kívülre a bevonót. Ez tulajdonképpen ugyanaz  a csokikrém, mint amivel a csoki tortákat szoktam tölteni. Ehhez a következőkre lesz szükségünk:
1 dl tej
 2 db tojássárgája
140 g cukor
1 ek kávé
2 ek keserű kakaó
1/2 kanál liszt
A hozzávalókat egy tálban kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hűvös helyen kihűtjük. Ha kihűlt robotgép segítségével hozzákeverünk 200 g margarint. 

Elkészítjük a krémet: 
50 dkg gesztenyemassza
24 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl rum
A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és a rummal összegyúrjuk és kész is. Elővesszük a piskótatekercset kitekerjük a konyharuhából és betöltjük jó vastagon a gesztenyés krémmel. Feltekerjük és a tálca méretéhez igazítva méretre vágjuk. Nekem kisebb tálcám volt, mint amekkorára a tekercs készült így levágtam a felét és azt is ferdén elvágtam úgy tettem a két oldalához. A két kisebb darabot félretettem és  bekentem a középső törzset csokikrémmel. Miután megvolt visszatettem a két kisebb darabot és azt is bekentem csokikrémmel. Villával csíkokat húztam bele és fehér,piros,zöld fondanból készített téli szimbólumokkal díszítettem.

És a végeredmény:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése