Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. december 11., csütörtök

Csokis piskóta felvert

Minden torta más és más. Így van ez tésztájával is.
Van, hogy nem fehér piskótára van szükségünk hanem például diósra, kávésra, vagy esetünkben csokisra. Itt a változást csak az jelenti, hogy a liszt anyaghányadát lejjebb vesszük. Amúgy minden úgy marad, mint a sima fehér piskótánál.

1. Itt 6 tojáshoz mértem az anyaghányadot. A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Én ezt két ütemben szoktam sütni, hogy biztos átsüljön. Elsőként alacsony hőfokon majd 15 perc után felkapcsolom 180 fokra és tűpróbáig sütöm.

6 tojás
120 g cukor
90 g liszt 
30 g kakaópor 



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habnak verjük. A sárgáját a cukorral egy másik edényben szintén habosra verjük.

2. Miután kész vagyunk. A fehérjéből egy keveset átrakunk a sárgájába és ezzel elkeverjük. Itt még nem kell finomkodni. Na de ezután igen:)

3. A többi fehérjét is hozzá kanalazzuk a masszánkhoz és óvatosan beleforgatjuk csak a habot alulról felfelé.


4. Nem kell teljesen összekeverni. Amikor márványos Beleszitáljuk a liszt és kakaópor keverékét és így folytatjuk a forgatást. Miután szép egynemű masszát kapunk sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük és spatula vagy habkártya segítségével kihúzzuk a masszát a karika széléig. homorú formát kell kapnunk. Ez segít, hogy ne essen össze a piskóta.


5. Megsütjük, hagyjuk kihűlni a formában és csak utána szedjük ki. Egy kés segítségével körbevágjuk és levesszük a karikát. Kész is.

Viszont ez csak egy alap piskóta felvert tészta recept.
Más a tésztája például a trüffel tortának, sachernek, mozartnak, brownie-nak!
De csokis, gesztenyés, epres torta alapjának tökéletes:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése