Minden torta más és más. Így van ez tésztájával is.
Van, hogy nem fehér piskótára van szükségünk hanem például diósra, kávésra, vagy esetünkben csokisra. Itt a változást csak az jelenti, hogy a liszt anyaghányadát lejjebb vesszük. Amúgy minden úgy marad, mint a sima fehér piskótánál.
1. Itt 6 tojáshoz mértem az anyaghányadot. A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Én ezt két ütemben szoktam sütni, hogy biztos átsüljön. Elsőként alacsony hőfokon majd 15 perc után felkapcsolom 180 fokra és tűpróbáig sütöm.
6 tojás
120 g cukor
90 g liszt
30 g kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habnak verjük. A sárgáját a cukorral egy másik edényben szintén habosra verjük.
2. Miután kész vagyunk. A fehérjéből egy keveset átrakunk a sárgájába és ezzel elkeverjük. Itt még nem kell finomkodni. Na de ezután igen:)
4. Nem kell teljesen összekeverni. Amikor márványos Beleszitáljuk a liszt és kakaópor keverékét és így folytatjuk a forgatást. Miután szép egynemű masszát kapunk sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük és spatula vagy habkártya segítségével kihúzzuk a masszát a karika széléig. homorú formát kell kapnunk. Ez segít, hogy ne essen össze a piskóta.
5. Megsütjük, hagyjuk kihűlni a formában és csak utána szedjük ki. Egy kés segítségével körbevágjuk és levesszük a karikát. Kész is.
Viszont ez csak egy alap piskóta felvert tészta recept.
Más a tésztája például a trüffel tortának, sachernek, mozartnak, brownie-nak!
De csokis, gesztenyés, epres torta alapjának tökéletes:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése