Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2013. április 27., szombat

Epres királytorta

Nyáron készült ez az epres finomság kevert tésztából. Nagyon könnyű és frissítő.




Hozzávalók: 

- 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 17,5 dkg búzaliszt
- 1,5 dkg kakaópor
- csipet só
- 1/2 tasak sütőpor
- 6 ek. tej
- 30 dkg eper
- 3 lap piros zselatin
- 20 dkg tejszín
- 2 ek eperzselé
- 15 dkg porcukor
- 2 tk citromlé
- marcipánlevél a díszítéshez

Elkészítés:

1. A vajat egy lábasban keverjük krémesre, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat apránként adjuk hozzá. Az egészet addig keverjük, amíg a massza krémessé válik. A lisztet szitáljuk át a kakaóporral, a sóval és a sütőporral. A lisztet és a tejet váltakozva keverjük a masszába.

2. A tésztát töltsük egy kb. 30 cm hosszú gyümölcskenyérformába, és simítsuk el. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 55 perc alatt megsütjük.

3. Miután kész szedjük ki a formából és hagyjuk hűlni.
Az epret tisztítsuk meg, öblítsük le, szárítsuk meg, és néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.

4.Botmixerrel turmixoljuk össze és szűrjük át, negyed részét tegyük félre. A zselatint áztassuk be hideg vízbe.

5. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük az epervelőbe. A zselatint nyomkodjuk ki és a tűzhelyen kis lángon olvasszuk fel. Az epermasszából tegyük egy keveset a feloldott zselatinba, keverjük össze,majd keverjük hozzá a krém többi részéhez.

6. A tortát vízszintesen vágjuk háromfelé. A két alsó tortalapot vékonyan kenjük be az eperzselével, aztán mindegyiket a tejszínes krémmel. A lapokat újra illesszük egymásra, és a süteményt tegyük 30 percre hideg helyre.

7. A porcukrot a citromlével és a maradék epervelővel keverjük össze, majd a torta tetejét kenjük meg vele.
Nekem maradt még tejszínes krémem és ezért lett körbe kenve a süti, az eredeti recept másképp írja, de így is úgy is nagyon finom.
Eperszemekkel és a marcipánlevelekkel díszítsük.

Eper helyett használhatunk más szezonális gyümölcsöt is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése