Egy kedves ismerősöm lányának csináltam ezt a tortát 1 szülinapjára. Tölteléke barackos - joghurtos gyümölcskrém. Oldalát rózsaszín szalaggal vontam be, hogy ez is feldobja a tortát.
Nagy sikert aratott. :)
Piskótája sima piskóta felvert. Receptjét és részletes elkészítési módját itt megtaláljátok. Én itt 4 tojásos anyaghányaddal dolgoztam és csak félbe vágtam a kisült tésztát.
Krémje a következő:
4 dl barackos joghurt
3 evőkanál zselatin
3 evőkanál kristálycukor
2 dl tejszín
1 habfixáló
8 felezett barack
A joghurtot a zselatinnal, cukorral felmelegítjük. A míg hűl felverjük a tejszínhabot, és összedaraboljuk a barackokat kis kockákra. A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, barackkal és ráöntjük a tortalapra. Átlátszó fóliával letakarjuk és 2 órán keresztül hűtjük.
Mivel ez forma torta volt én csináltam tartó elemeket a piskóta köré, hogy a krém szépen elterüljön a tésztán és ne folyjon szét.
Mivel gyümölcskrém így nem csak tortába hanem poharakba töltve is lehet tálalni. Nyáron nagy melegben.
Ha gyümölcstortának készítjük akkor amikor már megdermedt a krém felezett barackot és zselét is tehetünk rá.
Sőt ezt nem csak barackkal hanem eperrel, erdei gyümölcsökkel is el lehet készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése