Töltés után vajkrémmel kentem körbe, hogy szép sima felületet kapjak és hűtőbe tettem.
500 g sózatlan vaj és 300 g porcukrot robotgéppel 10 percig habosítottam.
A virágokat is saját kezűleg csináltam csak sajnos sokáig formáztam, mert nagyon meleg volt és mindig újra kellett kezdenem őket így berepedtek. Alul szilikon gyöngyformában készített mintával raktam körbe.
200 ml habtejszín
300 g étcsokoládé
A tejszínt egy edényben feltesszük melegedni és folyamatos keverés mellett közepes lángon felolvasztjuk benne a csokit. Nem kell forralni!
A csoki minősége meghatározza az ízét és állagát ezért fontos, hogy legalább 50 %-os csokit vegyünk.
Hagyjuk hűlni. Kihűlés után habosítható vagy ízesíthető például rummal. Ha habosítjuk akkor trüffel krémet kapunk. Ezt egyébként használhatjuk bonbonokhoz is.
Én személy szerint úgy szoktam megnézni, hogy jó-e már, hogy megkeverem és ha már érzem, hogy nehezebb keverni, köt már a csoki, akkor már kihűlt annyira, hogy a tortára lehet önteni. Ha még meleg akkor hagyjuk, mert lefolyik az egész.
A tortánkat rácsra tesszük, alá egy tálcát helyezünk és a torta közepétől kiindulva ráöntjük a csokit. Körkörös mozdulatokkal haladunk kifelé és ügyeljünk rá, hogy az oldalát is bevonja a csoki. Ha szükséges és tudjuk akkor döntsük meg a tortát minden irányba egy picit, hogy szép egyenletes legyen a bevonat, vagy egy hosszú pengéjű késsel vagy spatulával kicsit húzzuk át a tetejét. Előfordul, hogy még annyira nem szilárdul meg és több folyik le a tortáról. Ilyenkor csak annyit kell tenni, hogy összegyűjtöd a tálcáról és újra ráöntöd. Én itt kétszer öntöttem rá, hogy szép legyen.
Utána tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése