Az alap recept:
1 tojáshoz
20 g cukor
20 g liszt.
Ezt szorozzuk fel. Itt 12 tojást, 240 g kristálycukrot, 240 g lisztet használtam.
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki két 240 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.
Majd válasszuk szét a tojásokat.
Tegyünk a sárgájához két kanál fehérjét és keverjük el. Itt nem kell finomkodni. Ezzel fellazítjuk a sárgáját.
5. Innentől viszont már finomkodni kell, mert ezen múlik, hogy összeesik-e a piskóta vagy nem. Öntsük bele a többit is és óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a többi fehérjét. A keverést oly módon végezzük, hogy a alulról felfelé keverünk és közben az edényt az ellenkező irányba forgatjuk. Amikor még nem teljesen kevertük el a fehérjét hanem olyan márványos, csíkos a masszánk akkor apránként kezdjük el bele szórni a lisztet. Majd keverjük addig amíg teljesen nincs kész.
6. A masszát osszuk ketté a formákban, terítsük szét és egy habkártya segítségével középről kifelé haladva húzzuk ki a piskótát a torta széléig.
7. Ezt követően tűpróbáig sütjük. Kb 30 perc. Ha kész a formában hagyjuk hűlni rácsra téve.
8. Miután kihűltek egy spatula vagy vékony kés segítségével körbe vágjuk a karika oldalát oly módon, hogy jól neki nyomjuk a kést a karikának. Ezzel kész is vagyunk. Innentől már annyi lapra vágjuk amennyire szükségünk van:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése