Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. augusztus 19., kedd

Piskóta felvert készítése

A piskóta sok háziasszony rémálma. Enyém is az volt egészen addig amíg meg nem tanultam hogyan is kell elkészíteni. Most bemutatom nektek képekben, hogy is van. Ezt egy puncstortához készítettem ,azért sütöttem kettőt.

Az alap recept:
1 tojáshoz
20 g cukor
20 g liszt.

Ezt szorozzuk fel. Itt 12 tojást, 240 g kristálycukrot, 240 g lisztet használtam.

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki két 240 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.
Majd válasszuk szét a tojásokat.


 2. A fehérjét kezdjük el felverni egy csipet sóval. (Ettől keményebb lesz a hab). Nem kell nagyon keményre verni, mert akkor összeesik majd a piskótánk.




 3. Ha csak egy robotgépünk van akkor mindig a fehérjét verjük fel elsőként és ne fordítva. Szóval a sárgájába bele tesszük a cukrot és habosra verjük. Ha van járulékos anyag akkor azt ilyenkor keverjük a masszába Pl: víz




 4. Mérjünk ki 240 g lisztet és szitáljuk át. Mindig átszitált lisztet használjunk. Egyébként ha nem vagyunk biztosak magunkban akkor egy teáskanál sütőport nyugodtan tehetünk bele. El nem rontja és segít abban,hogy biztosan jól sikerüljön a piskóta.
Tegyünk a sárgájához két kanál fehérjét és keverjük el. Itt nem kell finomkodni. Ezzel fellazítjuk a sárgáját.


5. Innentől viszont már finomkodni kell, mert ezen múlik, hogy összeesik-e a piskóta vagy nem. Öntsük bele a többit is és óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a többi fehérjét. A keverést oly módon végezzük, hogy a alulról felfelé keverünk és közben az edényt az ellenkező irányba forgatjuk. Amikor még nem teljesen kevertük el a fehérjét hanem olyan márványos, csíkos a masszánk akkor apránként kezdjük el bele szórni a lisztet. Majd keverjük addig amíg teljesen nincs kész. 


 6. A masszát osszuk ketté a formákban, terítsük szét és egy habkártya segítségével középről kifelé haladva húzzuk ki a piskótát a torta széléig.

 
 A végén homorú formát kell kapnunk:


7. Ezt követően tűpróbáig sütjük. Kb 30 perc. Ha kész a formában hagyjuk hűlni rácsra téve.


 8. Miután kihűltek egy spatula vagy vékony kés segítségével körbe vágjuk a karika oldalát oly módon, hogy jól neki nyomjuk a kést a karikának. Ezzel kész is vagyunk. Innentől már annyi lapra vágjuk amennyire szükségünk van:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése