Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2013. május 21., kedd

Gesztenye torta

Ezt a tortát egy kedves ismerősünk születésnapjára kérték. Gesztenye krémmel volt töltve.
Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet,amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki :)


Sütünk egy piskótát a szokásos módon és amíg hűl elkészítjük a krémet.

20 dkg gesztenyemassza
3- 4 cl rum
40 dkg tejszínhab
2 ek porcukor
szükség esetén fixáló

A vaníliakrémet elkészítjük és hagyjuk hűlni. Robotgéppel elkezdjük felverni a habot. Amikor már majdnem jó beletesszük a cukrot, majd apránként elkezdjük adagolni a sárgakrémet. Addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Ha úgy látjuk, hogy folyós akkor teszünk bele két teáskanál fixálót és kicsit még keverjük. Ha kész kézzel belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot.  
Ezzel a krémmel betöltjük a tortát valamint kívülről is szép egyenletesen körbekenjük. 
Ezután beburkoltam fehér fondannal, rátettem a képet, körbe igazítottam és kétféle kék cukormasszát egymásba csavartam és ezt körbe raktam a tortán. 
Nagyon szép lett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése