Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet,amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki :)
Sütünk egy piskótát a szokásos módon és amíg hűl elkészítjük a krémet.
10 dkg vaníliakrém (sárgakrém)
20 dkg gesztenyemassza
3- 4 cl rum
40 dkg tejszínhab
2 ek porcukor
szükség esetén fixáló
A vaníliakrémet elkészítjük és hagyjuk hűlni. Robotgéppel elkezdjük felverni a habot. Amikor már majdnem jó beletesszük a cukrot, majd apránként elkezdjük adagolni a sárgakrémet. Addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Ha úgy látjuk, hogy folyós akkor teszünk bele két teáskanál fixálót és kicsit még keverjük. Ha kész kézzel belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot.
Ezzel a krémmel betöltjük a tortát valamint kívülről is szép egyenletesen körbekenjük.
Ezután beburkoltam fehér fondannal, rátettem a képet, körbe igazítottam és kétféle kék cukormasszát egymásba csavartam és ezt körbe raktam a tortán.
Nagyon szép lett:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése