Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. augusztus 23., szombat

Mozart torta


 Legelső mozart tortám. Imádom ezt a tortát az egyik kedvencem. :) Szülinapra készült. Receptje egyáltalán nem bonyolult
Receptje a következő:

Piskótája hasonló a trüffel tortáéhoz csak kevesebb anyaghányaddal kell dolgozni ,mivel itt csak 2 lapra lesz szükségünk.

4 tojás
120 g cukor
120 g liszt
1,5 ek olaj
25 g keserű kakaó
2 kk sütőpor
A tészta hozzávalóiból a következő módon megsütjük a piskótát. A tojást, cukrot, kakaót habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortakarikában, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a formában kihűlni és utána késsel körbevágva forma szélét kiszedjük a piskótánkat. Félbe vágjuk.

Következhet a krém:
Vaníliakrémet készítünk amit feldobunk egy kis mandulaaromával. 
- 500 ml tej
- 75 g liszt
- 150 g porcukor
- 3 db egész tojás
- 1 db vanília rúd vagy 2 ek. folyékony vanília aroma
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 flakon zöld mandulaaroma
- 300 g zöldre színezett marcipánmassza
- 1 üveg Nutella 400 g
- 2 csapott evőkanál habfixáló (vagy 2 csomag) szükség esetén

Díszítés:
10 dkg étcsokoládé

A tojássárgáját elkeverjük a tej negyedrészével és a mandulaaromával. Hozzáadva a lisztet sima péppé keverjük. A visszamaradt tejet a cukor felével és a vaníliarúddal ( vagy aromával) felforraljuk, és ráöntjük a tojásos pépre. Nyílt lángon habverővel keverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
3. Közben a tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, és a még forró sárgakrém főzetbe lazán belekeverjük. Majd a fixálót is hozzáadjuk. Én mindig teszek bele,mert így tuti nem folyik szét.
A vajat habosra keverem a porcukorral és az egészet összedolgozom a főzött krémmel. A krémből tegyünk félre 8 evőkanállal.


Kezdhetjük összeállítani a tortánkat:

Elsőként tegyünk fel vizet melegedni és ha már forrni kezd állítsuk bele a Nutellát. Hagyjuk benne pár percig amíg jó folyós nem lesz, utána vegyük ki és tegyük félre.
Lefektetjük az alsó piskótalapot. Erre kenünk a zöld krémünkből, majd a keményítőn kb. 1 cm vastagra kinyújtott marcipánunkat (de lehet vastagabb is) ráfektetjük, kicsit lenyomkodjuk. 
Utána a mogyorókrémet is ráöntjük, szépen elkenjük és hűtőbe tesszük fél órára. Ezalatt megkeményedik és utána lehet tovább dolgozni vele. Szinte az egész üveg rá szokott nekem menni alig marad benne valami. Nem kell sajnálni. :)
Kivesszük a hűtőből és rákenjük a krém felét. Tetejére ráhelyezzük a felső piskóta lapot és a maradék krémmel körbe kenjük a tortánkat. 
Csillagcsöves nyomózsákból habrózsákat nyomunk körbe a megmaradt krémből. Betesszük hűtőbe. A csokit gőz fölött megolvasztottam és sima lyukú habzsák segítségével becsíkoztam és violinkulcsokat csináltam. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése