Hozzávalók (kis adagos):
10 db babapiskóta
3 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
250 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 kupica rum
1 dl víz
1 dl erős fekete főzött kávé
5 dkg kristálycukor
cukrozatlan kakaópor
szükség esetén egy 500 g zselatin fix
A tejszínt felverjük kemény habnak. Egy tálban kikeverjük a mascarponet a cukorral, vaníliás cukorral, rummal egy evőkanál kávéval. A rumot mindenki a maga ízlésének megfelelően tegye bele. Ha több van benne az sem rontja el :) Apránként adagolva hozzákeverjük a tejszínhabot és kész is a krém.
Ízesítsük be a kávét: Beletesszük a cukrot, rumot, vizet és melegítsük fel. Ezzel locsoljuk meg a babapiskótákat. A krém felét tegyük egy tálba helyezzük rá a babapiskótákat és kenjük rá a többi krémet. Szórjuk meg szitán keresztül keserű kakaóval vagy helyezzünk rá stencil lapot esetleg papírból készítsünk valami formát és azon keresztül szórjuk rá a kakaót. Mennyei:) Ha szeretnénk megduplázni a mennyiséget. Itt megtaláljátok az anyaghányadot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése