Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. január 28., kedd

Monster high torta

Barátnőm keresztlányának készült puncstorta 9. szülinapjára kedvenc meséjével a tetején. 



A puncstorta egy nagyon egyszerűen elkészíthető és ízletes sütemény. Nincs szükségünk másra, mint piskótára és cukorszirupra.
Ha kerek formában sütjük 24 cm-es: külön süssünk két 6 tojásos piskótát.
Az én tepsim 29 x 22 cm téglalap alakú kellett bele 8 tojás, és külön sütöttem még egy 4 tojásos kerek piskótát egy 16 cm -es kerek formában.
Szóval megsütjük, hagyjuk kihűlni majd a téglalapot elvágjuk 3 vagy ha sikerül 4 lapnak. Meghagyjuk az alsó és a felső lapokat a többit egy nagy tálba összetörjük. A kereket teljesen összetörjük. Nem kell egyforma darabokra, ahogy jön.  Egy 3 maroknyit tegyünk egy külön tálba belőle.

Szükségünk lesz még:

9 evőkanál baracklevárra
400g kristálycukorra
4 dl vízre
4 evőkanál rumaromára
piros ételfestékre
fél citrom és narancs reszelt héjára
egy teáskanál citromlére

Először is feltesszük a cukrot és a vizet forrni. Amíg melegszik belereszeljük a citrom és narancs héjat valamint a citromlevét is hozzáadjuk. Így hagyjuk amíg fel nem forr. Hagyjuk egy 5 percet forrni utána zárjuk el alatta a gázt, öntsük bele a rumot és piros ételfestékkel (ha a rum nem színezte meg nagyon) színezzük sötét pirosra. Én Kingston rumaromát szoktam venni az a legjobb. Intenzív aromája nagyon finom ízt a sütiknek. Egy kicsit beszínezi a szirupot is, de azért kell a festék mellé. :D
Még melegen öntsük az egészet az összetört piskótákra és keverjük el, hogy mindent befogjon a szirup. Utána tegyük bele a félretett piskótákat és egyszer forgassuk át az egészet. Ezt azért csinálom így, hogy maradjanak benne fehér színűek is.

Egy lábasban melegítsük fel a lekvárt és ezzel kenjük be az alsó piskótalapot. Tegyük rá a tölteléket és a maradék lekvárt kenjük a tetejére, majd helyezzük rá a felső lapot is.
Ezzel kész is a puncstorta.
Innentől tetszés szerint lehet díszíteni rózsaszínű fondannal, vagy színezett cukormázzal, vagy esetünkben fényképpel és tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése