A torták királynőjeként emlegetett torta.. Receptje mégis egyszerű.
Ez volt az első trüffel tortám és szintén úgy csináltam, mint a sacher tortánál, hogy elsőként sütöttem egy próbát. Magas csokoládétartalmú sütemény igazi ínyenceknek.
Hozzávalók:
Piskóta:
9 tojás
210 g cukor
210 g liszt
3 ek olaj
45 g keserű kakaó
3 kk sütőpor
A tészta hozzávalóiból a következő módon megsütjük a piskótát. A tojást, cukrot, kakaót habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Szintén két ütemben sütjük. Miután kész rácsra téve hagyjuk hűlni. Ezután elvágjuk 3 lapba.
Krémhez:
700 ml tejszín
700 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
vanília és rumaroma (rum helyett lehet Grand Marnier likőr, Triple sec is)
A tejszínt kis lángon felfőzzük a csokoládéval. Miután kész eltesszük hűvös helyre hűlni. Ezután habverővel felhabosítjuk. Ízesítjük egy kis vanília aromával majd rumaromával. Ha van rá időnk előző nap is elkészíthetjük a krémet. Így tuti, hogy kihűl rendesen és jól fel lehet habosítani.
Ezek után már nincs más dolgunk, mint összeállítani a tortát. A lapokat meglocsoljuk azonos vízből és cukorból főzött rumaromával főzött cukorsziruppal. A krémmel kicsit gyorsan kell dolgozni, mert ha elkezd megkeményedni akkor már nem lehet szépen kenni. Betöltjük a krémet, a torta oldalát is bevonjuk vele. Tetejére a maradék krémből rózsákat nyomunk. Tetszés szerint díszíthetjük a tetejét trüffel golyókkal, az oldalát csokireszelékkel panírozzuk vagy recés habkártyával körbe húzzuk a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése